• Nana Rashid

Om at undervise fra sangerens perspektiv.


Jeg har modtaget utrolig mange sangtimer af forskellige lærere. Rigtig meget af undervisningens fokus har været på fysiologiske beskrivelser af, hvordan tonedannelsen foregår og ikke i så høj grad fokus på egentlige redskaber og metoder til at blive en bedre sanger. Jeg synes personligt, videnskab om stemmen er spændende.

Men sangere vil som udgangspunkt gerne synge og blive bedre til at bruge deres instrument lige som alle andre instrumentalister.

Vi er ikke nødvendigvis anderledes, bare fordi vores instrument er en del af vores krop. At spille et instrument handler om at lære at koordinere forskellige muskelgrupper. Det gælder også for sangere. Meget hurtigt opridset ønsker vi som sangere at regulere forholdet mellem luftflow og stemmelukke med et strubehoved i hvilepostion. Så vi har en smidig, fri og dynamisk stemme.

At undervise fra sangerens perspektiv betyder at undervise gennem konkrete øvelser, der skaber det ønskede mål istedet for at adressere målet ved at bede om resultatet. For eksempel; hvis eleven har en masse spændinger i de muskler uden om struben ved tonedannelsen vil jeg give eleven en øvelse, der med det samme skaber afspænding. Når eleven så har oplevet at synge uden en masse unødvendige spændinger, kan vi fortsætte med træningen af de muskler, der skal indgå i tonedannelsen på samme måde - nemlig gennem skræddersyede sangøvelser.

#sangundervisning #sang #sangtimer #sanger #stemmetræning #sangundervisningkøbenhavn #sangundervisningkbh #sangundervisningikbh #voicestudio #vokal

23 views

© 2023 by EK. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now