top of page
  • Writer's pictureNana Jensen

"Næsten hver gang lærer jeg noget nyt om mig og min stemme, hvilket er mega fedt."

Updated: Mar 21, 2023


Det var faktisk ikke meningen at Sigrids Interview skulle være kommet her i marts måned. Men i torsdags kom hun til sang med et særligt smil, da hun kom ind ad døren og sagde "jeg er kommet ind på Kons"

Sigrid og jeg har arbejdet sammen om Sigrids stemme meget længe, men det sidste år, har vi arbejdet meget målrettet på netop den her prøve og denne gang fik jeg lov at være med hele vejen i valg af sange, arbejde med teknik udtryk etc. det har været så sjovt og spændende at følge hendes udvikling i det sidste år. Og så er det jo bare en kæmpe glæde når det lykkes. Nedenfor kan du læse mere om Sigrids sangrejse.


Hvad tager du særligt med dig fra undervisningen hos mig?


For mig har det givet meget, hvordan den psykiske og fysiske del af kroppen hænger så tæt forbundet sammen, også når man synger. At mine egne overbevisninger om min stemme kan ende med at enten stå i vejen eller rykke min stemme langt. Jeg er helt sikkert blevet en meget bedre sanger af at have gået her. Næsten hver gang lærer jeg noget nyt om mig og min stemme, hvilket er mega fedt.


Hvad er 3 eksempler på, hvordan undervisningen har påvirket din sangteknik/ sang generelt?


1. Der har været tid til snak og det har været supervigtigt for mig, for at forstå hvilken vej, og hvilke veje jeg kan gå med min stemme.


2. Jeg har fået en rigtig god kontrol over mine høje toner og kan få en masse lyd på uden, at det ødelægger min stemme. Er stadig overrasket over hvor lidt kræfter, jeg ligger i at synge høje toner nu i forhold til, da jeg startede, hvor jeg troede, at det var meningen at det skulle kræve en masse kræfter.


3. Jeg har og har haft tendens til at blive meget perfektionistisk omkring min sangteknik, så har fået hjælp til at være i nuet og i sangen i stedet for i hovedet. Jeg kan mærke, at det er en helt anden måde ,jeg vælger at synge mine sange på i dag, end jeg gjorde for nogle år siden.


Hvad har undervisning gjort ved dit register og registerskifte?

Det har givet mig en rigtig god adgang til min top, så den kan lyde fyldig, uden at jeg skal anstrenge mig. Det har også givet mig en større lethed i skift mellem broerne. Mine toner ligger et helt andet sted nu end for nogle år siden, hvor jeg tit følte at det hele sad fast i halsen. Sådan er det virkelig ikke mere.

Hvilken effekt har undervisningen haft for, hvordan du kreativt bruger din stemme?

  • Jeg har haft, og har nogle gange stadig, tendens til at tænke de ting jeg skal gøre i stedet for at mærke dem. Jeg kan mærke, at jo mere jeg lever mig ind i det jeg synger, jo bedre lyder det også og jo bedre har jeg det selv. Nu er min teknik selvfølgelig også et sted hvor jeg ikke behøver at tænke så meget over om jeg nu også kan synge den tone eller ej, og det giver mig helt klart en frihed til at kunne lege rundt om tonen også.


Hvilke andre betydninger har undervisningen haft på din karriere?

  • Jeg har fået så meget kontrol over min stemme, at jeg ved hvad jeg skal gøre for at få den rigtige lyd ud. Det har også givet mig mere selvtillid i at synge og skrive sange som kan være lidt mere udfordrende end før. Det har også gjort mig håndværksmæssig stabil og derfor nemmere at arbejde sammen med andre som sessionmusiker.


Mere Om Sigrid Black


Sigrid Black skriver stor musik på dansk. I fortællinger fra hverdagen der indkapsler de skrøbelige og magiske øjeblikke, bliver musikken formidlet gennem den legesyge tilgang til popmusikken. Det er det helt skæve univers, der bliver mødt af det uskæve. Det er drømmen om at slukke for hovedets regnestykker og fylde kroppen med et rum, hvor ingen tanker er for store eller for små.


Find hende på Spotify her:60 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page