top of page
  • Writer's pictureNana Jensen

Mange små skridt bliver til store spring.

Jeg har været så spændt på at høre hvad mine elever og tidligere elever tager med sig fra min undervisning. Og jeg tror det vigtigste er at få modet og metoderne til at lære. Så skønt at det også er det Gustav tager med.


Hvad tager du særligt med dig fra undervisningen hos mig?

Jeg er virkelig blevet overrasket over, hvor meget bedre min sangteknik og klang er blevet i de 2 år, jeg har gået hos dig. Det er virkelig inspirerende at opdage, at de mange finurlige sangøvelser, som isoleret set kan virke fjollet, faktisk har en stor effekt for det overordnede billede. For eksempel valgte jeg i juledagene at høre alle de sange, jeg havde indspillet på memoer de sidste 5 år, og jeg blev virkelig overrasket over, hvor meget jeg har flyttet mig sangteknisk på relativt kort tid.

Hvad er 3 eksempler på, hvordan undervisningen har påvirket din sangteknik/ sang generelt?

Jeg er gået fra at have en lidt nasal og påtaget klang til at have en klang, der bare er langt mere musikalsk at høre på og arbejde med.

Når jeg indspiller, er jeg begyndt at have optur over min vokalpræstation, hvilket var en sjældenhed førhen.

Førhen sled jeg på mine stemmebånd, hvilket næsten aldrig sker mere.


Hvad har undervisning gjort ved dit register og registerskifte?

Jeg kan mærke, at jeg har meget lettere ved at skifte mellem de forskellige registre. Det øverste del af mit register er blevet markant mindre smalt at høre på og den nederste del af registret virker markant mindre tungt. Jeg kan alt i alt mærke, at min stemme er blevet langt mere sammenhængende og smidig at høre på.

Hvilken effekt har undervisningen haft for, hvordan du kreativt bruger din stemme?


Jeg har haft utroligt meget kreativ glæde af at nørde min stemme som instrument. Det har givet mig en fornyet kreativ energi at mærke, at jeg er blevet en bedre sanger, hvilket har givet mig motivation til at forbedre andre dele af min musikalitet. Det er også blevet nemmer at bruge stemmen kreativt, når jeg skriver sange. Jeg er nået til et punkt, hvor jeg aldrig føler mig begrænset af min stemme, når jeg skriver, hvilket gør det meget mere inspirerende at komponere min egen musik. Stemmen er blevet endnu en force inden for min sangskrivning frem for en hæmsko.


Hvilke andre betydninger har undervisningen haft på din karriere?

Jeg er blevet en markant mere selvsikker musiker af at blive en bedre sanger, hvilket har været gavnligt for næsten alle aspekter af min musikkarriere. Det har været virkelig gavnligt for mig at kaste mig ud i sangundervisning og opdage, at de mange timer man lægger i øvelse og træning, giver pote.

For en perfektionist som mig har det været godt for min personlige musikalske udvikling, at mange små skridt til sidst pludselig kan udmunde sig i store spring; især når perfektionismen kan gøre mig utålmodig og frustreret.
Mere om Høker:


Høker er lyden af en generation, der vælter væggene mellem hiphop, punk og pop. Lyden af at gruble om natten. Lyden af et fællesskab, hvor fortvivlelsen slippes løs. Og den lyd vækker genklang. Den københavnske gruppe har været Ugens Uundgåelige på P3, optrådt i Royal Arena og vundet KarriereKanonen. Det begyndte i en kælder. Men ikke en tilrøget, fugtig slumkælder. I en lækker, lys kælder med gulvvarme på Østerbro. De to barndomsvenner Gustav Bejder og Emil Jelbo skulle prøve at lave sange sammen. Oprindeligt fandt de hinanden, fordi de var skolens forsigtige drenge – men begge interesseret i musik. De begyndte hver for sig at skrive, og så satte deres fælles ven, Simon Guttermann dem stævne i kælderen. Den første aften i kælderen skrev de nummeret ’Ud af dig’, og grunddynamikken blev etableret: Emil og Gustav supplerer hinanden som rappere og sangere, Simon laver beats og produktion, og med tilføjelsen af guitarist Sylvester Zabello har gruppen fået et medlem med blik for akkorderne. Det samlede lydbillede er, som de siger ”et bastardbarn,” der grænseløst vælter sig i hiphop, punk og pop. Den egentlige røde tråd er behovet for at gribe nuet og have modet til at stille sig sårbar. Håbet er at skabe numre, der giver adrenalinkick, der giver følelsen af uovervindelighed, der giver samhørighed – for hos Høker må man gerne græde i moshpitten. Som Emil Jelbo siger: ”Hvad kan det blive til, hvis vi alle sammen giver lidt af os selv?”

66 views0 comments

Comments


bottom of page